Novi pametni telefon izvodi čak i medicinske testove

Ideja o uređaju rodila se još u vreme ‘Palm pilota’. Originalni patent za ugradne senzore datira iz 1998. Pravi pomak je urađen kada je ‘Apple’ promenio korišćenje pametnih telefona, tako da je razvijen proizvod na Android operativnom sistemu.

Kako ovo funkcioniše?

Trake sa uzorcima krvi mogu se ubaciti na portal pomoću okvira od nerđajućeg čelika na telefonu i takođe mogu slati podsetnike za proveru nivoa glukoze i uzimanje insulina.

Ugrađeni senzori omogućavaju proveru nivoa zasićenosti kiseonikom, možete uraditi ‘kućni EKG’ ili izmeriti krvni pritisak. Takođe, dostupan vam je ‘pedometar’ za brojanje koraka i termometar za merenje temperature. Merenje nivoa masti, planiranje dijete i unošenje plana vežbanja predstavljaju još neke od dostupnih alata.
Mobilna zdravstvena nega predstavlja novi cilj i u buducnosti ce pametni telefoni imati ugrađene dodatne senzore za još veću funkcionalnost, ističu u ovoj izraelskoj kompaniji. Model koji će uskoro biti lansiran predstavlja prvi uređaj za mobilnu zdravstvenu negu.

Ukoliko ugrađene karakteristike ne zadovoljavaju specifične potrebe korisnika, iz kompanije poručuju,da je moguće preuzeti bilo koju drugu aplikaciju koja odgovara korisniku.

Kompanija “LifeWatch“, ce proizvoditi novu generaciju ovih telefona. Osnovana pre dvadeset godina u sastavu ‘LifeWatch AG’, vodeće švajcarske kompanije koja proizvodi tehnološka rešenja za zdravstvenu negu, kako bi razvio ambulatne dijagnostičke testove.

Pogledajte još