Sa Pinto: Sve utakmice u Zvezdi veoma emotivno doživljavam

0

Trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto rekao je danas da je jako malo znao o srpskom fudbalu kada je dolazio u beogradski klub i istakao da sve utakmice emotivno doživljava dok sedi na klupi.

“Iskreno, jako malo sam znao o srpskom fudbalu jer ga u Portugalu ne prenose. Bio sam upoznat sa radom nekih srpskih fudbalera, kao što je na primer Nemanja Matić, koji pruža odlične partije u dresu Benfike. O Crvenoj zvezdi sam znao mnogo toga od ranije, o njenoj bogatoj prošlosti”, rekao je Sa Pinto, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Sa Pinto je bio gost polaznika seminara za sticanje Pro licence u Školi za trenere Evropske fudbalske unije (UEFA) i FŠ, koja je održana u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Trenere je interesovalo da li ima trenutak u karijeri koji posebno pamti, a portugalski stručnjak je kazao da je jedan od takvih kada je u Ligi Evropa sa Sportingom eliminisao engleski Mančester siti.

“Imao sam dosta emotivnih trenutaka, ali bih posebno istakao utakmicu sa Mančester sitijem, kada smo ih eliminisali. Takođe, sve utakmice u Crvenoj zvezdi veoma emotivno doživljavam”, kazao je 40-godišnji Portugalac.

Sa Pinto je kao fudbaler igrao za Salgeiroš i Sporting iz Lisabona u svojoj zemlji, dok je nastupao i za španski Real Sosijedad, kao i belgijski Standard.

On je kazao da mu se ideja da postane trener prvi put javila dve godine pre kraja profesionalne karijere, kada je doživeo težu povredu.

“Ideja da budem trener javila mi se prvi put dve godine pre kraja fudbalske karijere, kada sam doživeo težu povredu. Tada sam počeo da razmišljam čime bih mogao da se bavim kada završim taj deo karijere. Svidela mi se ideja da budem trener, jer sam želeo da ostanem u fudbalu, a nisam želeo da budem funkcioner ili menadžer”, kazao je Sa Pinto.

“Sa 34 godine sam završio karijeru profesionalnog fudbalera, a posle toga sam počeo sa usavršavanjem. Završio sam marketing u sportu”, dodao je on.

Na pitanje da li mu se dopada rad sa mlađim kategorijma, trener Zvezde je kazao da je dobro što je kratko bio u tom poslu jer je počeo da gradi karijeru u seniorskoj konkurenciji.

“Prvo sam trenirao omladince Sportinga, ali jako kratko. Žao mi je što nisam više vremena proveo u radu sa mladim fudbalerima. Možda je to sa druge strane dobro, jer sam se odvažio da radim sa seniorima i počnem da gradim karijeru u tom pravcu”, kazao je on.

Sa Pinto je od dolaska Zvezdu vodio na pet utakmice, na kojima je zabeležio svih pet pobeda.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.