Stvari zbog kojih brže starimo, a da toga nismo ni svesni

JASTUK
Svi znamo da je dovoljno sna uvek dobro za zdravlje. Ali, kad govorimo o jastuku, to je već drugi par rukava. Stručnjaci kažu da jastuk upija vlažnost iz našeg tela, što dovodi do starenja kože. Još gore, jasuk može biti takav da ostavlja bore i linije na licu. Da bi se to sprečilo, najbolje je da jastučnica bude od svile, koja sadrži amino kiseline slične onima koje nalazimo u hidratantnim kremama.

SMEJANJE
Možda imate lep osmeh, ali grimasa koju pravite dok se smejete, kao i druge grimase lica, na primer škiljenje, dovode do stvaranja bora na licu. Koža s godinama gubi elastičnost i nema mogućnost a se vrati “na mesto” onako kako je to mogla u mladosti.

KLIMA I CENTRALNO GREJANJE
Okolina u kojoj vlada niska vlažost usled centralnog grejanja ili klime dovodi do sušenja kože, a kod suve kože bore su naglašenije. Zbog toga se preporučuje da se oblačite slojevito i tako rashlađujete ili zagrevate organizam, umesto da palite klimu.

SLAMKE I FLAŠE
Ne preporučuje se da često pijete direktno iz flaše ili na slamku, jer tako stvarate bore oko usana.

TELEVIZIJA
Posle 25. godine, svaki sat proveden ispred televizora skraćuje vam život za 21,8 minuta, rezultat je istraživanja iz 2011. godine. Oni koji gledaju televizor šest ili više sati dnevno žive 4,8 godina kraće nego oni koji ne gledaju televiziju. Pored toga, uz sedenje ispred televizora često ide i nekontrolisano uzimanje hrane, što dovodi do gojaznosti.

ŠEĆER
Šećer je loš za liniju, ali slatkiši takođe utiču štetno na kolagen i elastin, koji su potrebni da bi koža ostala zategnuta i glatka. Stručnjaci kažu da bi slatkiše trebalo zameniti ugljenim hidratima sa niskim glikemijskim indeksom, kao što je celo zrno žitarica. Zbog čega? Zato što ih organizam vari mnogo sporije, što ograničava gubitak kolagena i elastina.

ZADRŽAVANJE BESA
Kod ljudi koji zadržavaju bes u sebi postoji četiri puta veća verovatnoća od prerane smrti.

(Izvor: Blic )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.