Skandal u Šapcu: Iskopali grob na terenu FK Mačva (VIDEO)

Kako prenosi RTS, na "grobnom mestu" na sredini terena, verovatno u noći između subote i nedelje, postavljen je krst s natpisom "Druga liga ili ovo - Šapčani".

Da bi mogli da dočekaju ekipu Bane iz Raške, u 23. kolu Srpske lige Zapad, uprava Mačve je odmah obavestila policiju i potom popravila teren na kojem je kasnije odigrana utakmica.

Grobno mesto je bilo dugačko dva, široko jedan metar, a dubina ašov i po, tako da su radnici na održavanju brzo sanirali teren.

"Ovo je bruka i za grad i za sport. Iako živimo u teškim vremenima, ovo jednostavno zdrav čovek ne može da uradi", rekao je generalni sekretar Mačve Zoran Jovanović.

Policija je potvrdila da je o ovom slučaju obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo i da je istraga u toku.

U policiji je navedeno da će vrlo brzo naći počinioca, budući da je krst kupljen u prodavnici.

Mačva je pobedila goste iz Raške sa 2:0 i trenutno zauzima drugo mesto na tabeli sa dva boda zaostatka za vodećom Slogom iz Petrovca na Mlavi.

"Mi godinama pokušavamo da prođemo u viši rang takmičenja, uvek smo među prve tri ekipe, ali u finišu prvenstva dešava se svašta. Nažalost, to je pogubno za Mačvu koja igra pošten fudbal i godinama u poslednje dve utakmice gubimo mesto u višem rangu. Skretali smo pažnju na probleme u ovom rangu, ali očigledno nikome nije stalo da ih reši", rekao je Zoran Jovanović za agenciju Beta.

(Izvor: Tanjug, Beta)

Pogledajte još