Vuk Bojović o ubijenom sinu: Nikada nije ni mrava zgazio!

Na mestu ubistva, nedaleko od lokve krvi, pronađeno je čak 15 čaura, a lekari su potvrdili da mlađi Bojović ima prostrelne rane glave, grudnog koša, stomaka i podlaktice.

Zločin se dogodio oko 7.05, pred očima brojnih šokiranih prolaznika, koji su se prvo razbežali, a potom i ponovo okupili, nakon čega su na lice mesta stigli policija i lekari.

- Zatečen je bez svesti i s jedva primetnim disanjem - rekla je Nada Macura, portparol beogradske Hitne pomoći.

Bojović je, nakon što je izrešetan, prevezen na Odjeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, gde je izgubio bitku za život.

Naime, Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je da se ime Nikole Bojovića nalazi u evidenciji policije. Međutim, Vuk Bojović, otac Nikole i Luke, tvrdi da njegov sin Nikola "ni mrava nije zgazio".

- Šta se dogodilo, čuo sam veoma rano jutros (ponedeljak). Ovo je školski primer u kakvoj državi živim. Poslednji put sam se čuo u nedelju naveče sa Nikolom. Niko mu nije pretio. Bio je benigan i mrava zgazio nikada nije! To što slušate da je imao dosije, nije tačno - rekao je Vuk Bojović u izjavi za "Nezavisne".

Dačić je izjavio da policija utvrđuje motive i videće se da li, na osnovu tragova na licu mesta, može da se identifikuje ubica. Na dva metra od mesta zločina nalazi se prodavnica koja ima kamere, pa se istražioci nadaju da je sve snimljeno.

Dok traje istraga o motivu ubistva i počiniocu, Luka Bojović se nalazi u zatvoru u Španiji, a potražuju ga srpske vlasti. Luki, u odsustvu, sude u Specijalnom sudu u Beogradu, i to za više ubistava i pokušaja ubistava.

Izvor: Dragan Sladojević za "Nezavisne"

Pogledajte još