Presedan u Leskovcu: Gradonačelnik se izvinio zbog neodržavanja puteva

Cvetanović je na konferenciji za novinare objasnio da je kašnjenje nastalo zbog prigovora na tender koji je uputila, kako je rekao, jedna niška firma.

- Jedna niška firma uložila je prigovor, zahtevajući da radove izvode firme koje imaju, recimo, 100 kamiona , bagera i ostalih mašina. Zato je proces oko izbora najboljeg ponuđača malo duži, jer moramo da ispoštujemo tenderski postupak i ne želimo da kršimo zakon. Zato se izvinjavamo građanima i molimo ih da imaju još malo strpljenja - rekao je Cvetanović.

Grad Leskovac je za letnje održavanje puteva u 2012. godini zaključio ugovore vredne 185 miliona dinara . Cvetanović je objasnio da je nova lokalna vlast u novembru prošle godine nasledila dug od 120 miliona dinara i da je danas platila i poslednje dugovanje.

- Nasledili smo 66 odsto duga od 185 miliona dinara. Poslednju ratu izvođaču, preduzeću Produkt od 15 miliona platili smo danas, tako da grad više nema zaostalih dugovanja za prošlogodišnje letnje održavanje puteva - kazao je Cvetanović.

Direktor leskovačke Direkcije za urbanizam i izgradnju, Slaviša Zlatanović (URS), ocenio je da zbog nasleđenih dugova ove godine neće biti urađeno sve što je planirano.

- Nećemo uspeti da završimo sve planirane projekte zbog enormnih dugova koje smo nasledili i zbog toga što za većinu projekata ne postoji kompletna dokumentacija. Veći deo godine proći će nam u projektovanju i pripremama i zato ćemo tek narednekrenuti punim kapacitetom - izjavio je Zlatanović.

Grad Leskovac sa 144 naseljena mesta ima 620 kilometara kategorisanih puteva za održavanje.

Pogledajte još