Odlučeno: Luka Bojović uskoro u Srbiji!

Odluku suda o izručenju Luke Bojovića sastavljena je iz dva dela.

U obrazloženju odluke o izručenju navodi se da se pred sudom u Srbiji Bojoviću sudi zbog čak tri ubistva Dejana Živančevića, Milutina Jovičića i Branka Jevtovića počinjena 2004 godine, a u drugom delu odluke sud konstatuje da je Bojović u Srbiji trebao da 2010 godine biti upućen na izdržavanje kazne zatvora od godinu i tri meseca zatvora zbog ilegalnog posedovanja oružja i 8 meseci zatvora zbog falsifikovanja službenih isprava.

Tokom suđenja Bojoivićeva odbrana tvrdila je da je suđenje u Srbiji održano u odsustvu njegovog klijenta, smatrajući da bi se suđenje trebalo ponoviti, što ukazuje da bi rasprava o izručenju trebala biti odložena.

Sudsko veće je međutim imajući u vidu ozbiljne optužbe, bez ijednog konkretnog dokaza da Bojović u njih nije umešan odbacilo bez daljeg komentara sve zahteve Bojovićeve odbrane.

Međutim, na poslednjem ročištu koje je pred sudom u Madridu održano februara ove godine Luka Bojović se tada oštro usprotivio zahtevu za ekstradiciju, zahtevajući da odluka bude odložena, jer smatra da bi njegova prava pred srpskim sudom bila ugoržena.

Podsećamo da je brat Luke Bojović, Nikola, juče sahranjen u Beogradu

Njegov zahtev je sudsko veće odbacilo i 30.aprila donelo konačnu odluku, da Luka Bojović bude izručen Srbiji. Slična odluka donesena je pre skoro dva meseca i za pripadnika zemunskog klana Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala koja je donesena 23 marta 2013 godine.

Luku Bojovića španska policija uhapsila je u Valensiji februara 2012 godine, a Ministarstvo pravde je odmah posle hapšenja svojim španskim kolegama podnelo zahtev za njegovo izručenje Srbiji.

Izvor:Kurir

Pogledajte još