Brat Luke Bojovića nije slušao savete: Nikola bio upozoren da ga prate ubice

Pre samo mesec dana do ljudi iz bratovog okruženja stigla su upozorenja da je naručena likvidacije obojice, kao i da Nikolu ubice prate u stopu.

Upozorenja su bila više nego ozbiljna, pa su Lukini prijatelji Nikolu savetovali da ode iz Srbije kako bi sačuvao glavu. Na Nikolinom skrivanju posebno je insistirao Luka. Mlađi brat je, međutim, bio siguran da mu ne preti opasnost.

Ostao je u Srbiji i kretao se slobodno bez obezbeđenja. Do 29. aprila, kada su se upozorenja obistinila. Nepoznati ubica u Ulici carice Milice u njega je ispalio deset hitaca.

Policija istragu ubistva vodi u nekoliko pravaca, ali do sada nema nijednog konkretnog traga koji bi ukazao na identitet ubice niti je iko priveden na saslušanje. U javnosti je glavno pitanje koliko je Nikola bio umešan u kriminalne aktivnosti svoga brata i da li je njegovo ubistvo poruka Luki, koji u Srbiji i Crnoj Gori ima brojne neprijatelje.

U policiji kažu da kada je kriminal u pitanju, Nikolu ne treba odvajati od Luke, iako se protiv njega nije vodio krivični postupak.

"Luka je na početku kriminalne karijere čuvao brata od sumnjivih poslova. Nikola je, prema Lukinom planu, trebalo da ostane čist i štiti porodicu. Kako se, međutim situacija komplikovala, i Nikolina uloga u klanu je postajala sve jača i važnija, pogotovo posle ubistva Ilije Novovića, zatim kada je za Lukom raspisana poternica u Srbiji i na kraju kada je uhapšen u Španiji ", kaže izvor Blica.

Motiv ubistva, kako navode u policiji, mogao bi da ide u nekoliko pravaca u kojima je Luka za sobom ostavljao krvave tragove.

"U istrazi se ispituju i Bojovićevi sukobi sa Andrijom Draškovićem, Zoranom Nedovićem Šokom, učešće Nikole Bojovića u ubistvu Branka Jevtovića Jorge, Ilije Novovića ", kažu u MUP-u.

Izvor: Blic

Pogledajte još