Potvrđeno, uhapšen Naser Keljmendi

“Da, tačno je. Policija Kosova je uhapsila Keljmendija, rekla je za agenciju Beta portaporol policije Baki Keljami.

“Kosovska policija je uhapsila 5. maja oko 20 sati dve osobe, od kojih je za jednom raspisana međunarodna poternica, dok je druga osoba uhapšena zbog pružanja pomoći osobi sa poternice”, kažu u kosovskoj policiji. Obe uhapšene osobe su, kako je navela Baki Kelami, zadržane u policijskom centru.

Tužilštvo BiH još nije dobilo informaciju o hapšenju Keljmendija rekao je Tanjugu portparol tog tužilaštva Boris Grubešić. “Kada dobijemo inofrmaciju postupićemo po proceduri i u skladu sa zakonom”, rekao je Grubešić.

Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je ranije danas da je njegovo ministartsvo još sinoć dobilo nezvaničnu informaciju da je Keljmendi uhapšen na Kosovu.

“Potvrdu treba da da UNMIK i ja se nadam da ćemo danas imati potvrdu te vesti”, kazao je Radončić za Televiziju Federacije BiH. On je rekao da bi Keljmendi trebalo da bude isporučen BiH, čiji je državni sud prošle godine za njim raspisao poterinicu posle pokretanja akcija “Lutka”, usmerene na razbijanje više organizovanih kriminalnih grupa.

Keljmendi je u BiH osmnjičen i za organizovanje ubistva Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007.

Vest o hapšenju Keljmendija preneli su najpre prištinski mediji, a potom i mediji u BiH. I podgorička TV Vijesti je izvestila da je Keljmendi uhapšen, pozivajući se na svoje izvore.

“Vijesti” podsećaju da se on nalazi i na listi Stejt Dipartmenta kao jedan od najopasnijih narko-bosova na Balkanu i da je za njim raspisana Interpolova poternica. Hapšenje Keljmendija se, kako se navodi, dogodilo sinoć oko 20.30 sati u Prištini.

“Vijesti” takođe podsećaju da se o Keljmendijevom hapšenju govorilo i u septembru prošle godine, ali je Ministarstvo unutrašnjih poslova kosovske Vlade to tada demantovalo. U istom periodu objavljeno je da je uhapšen i njegov sin Elvis Keljmendi, za kojim je bila izdata međunarodna poternica.

Prema policijskim informacijama, Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Istanbula i Albanije, a zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu.

On je ranije izbegavao hapšenje.

(Izvor: B92 )