Budite strpljivi i oprezni: Očekuje se "haos" na Bubanj potoku

S obzirom na to da je "mini odmor" mnogima počeo još prošle srede, ili ponedeljka ukoliko su se spojili slobodni i praznični dani, većina građana negde je otputovala.

Zbog toga su gužve na naplatnim rampama bile velike u sredu, prvog dana "zvaničnog" praznovanja, a očekuje se da će se danas popodne na naplatnu rampu "Bubanj potok" sliti oko 25.000 vozila.

Urednik emisije SAT Mladen Alvirović kaže za B92 da je glavna preporuka vozačima da ne žure kući jer se razdaljina ne može smanjiti.

On podseća da je upravo brzina bila uzrok nedavnih teških saobraćajnih nesreća u Srbiji.

Takođe, ističe on, preporuka vozačima je i da, ako moraju da pretiču, to ne čine tako što će preteći više vozila od jednom jer se tada pravi najveći broj grešaka u vožnji.

Takođe, vozači se danas upozoravaju i na najavljene promene vremena, jer meteorolozi predviđaju pljuskove s grmljavinom. Alvirović kaže da potrebna izuzetna pažnja za volanom prilikom iznenadne promene vremena jer suva prašina koja je bila na putu tokom sunčanog perioda u dodiru s kišom postaje jako klizava.

S druge strane, dodaje on, mnogima vetrobranska stakla nisu potpuno čista i na njima ima puno bubuca i kada voda padne ona su masna i ništa se ne vidi.

"Dakle, kada počne kiša potrebno je mnogo opreznosti", zaključio je on.

(Izvor: B92)

Pogledajte još