Načelnici kosovskih okruga na sastanku u Vladi Srbije

Nedeljković je rekao agenciji Beta da su na sastanak pozvani samo načelnici okruga.

"Načelnici okruga će doći na sastanak koji će početi u 13 sati u zgradi vlade", rekao je Nedeljković i dodao da za sada ne zna ko će sa njima razgovarati.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević potvrdila je agenciji Beta da dolazi sutra na sastanak u Beograd.

Na sastanak u Vladi Srbije, na kome će biti reči o Sporazumu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, pozvani su i načelnici Kosovskog okruga Vladeta Kostić, Kosovsko-pomoravskog Srđan Mitrović i Prizrenskog Jovica Budurica, potvrdila je Radosavljević.

Prethodni sastanak zakazan u nameri da se sa predstavnicima kosovskih Srba postigne dogovora o primeni sporazuma održan je 30. aprila u Beogadu.

Na tom sastanku predstavnika Srba sa severa Kosova, premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića nije bilo dogovora jer se kosovski Srbi protive primeni sporazuma.

U međuvremenu, Vučić je doneo odluku da 12. maja poseti Kosovo i u direktnom razogovoru žiteljima severa objasni pojedinosti iz parafiranog briselskog sporazuma.

Načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić potvrdio je oko 18.30 agenciji Beta dolazak u Beograd na sastanak, ali je dodao da ne zna da li će to biti sutra ili prekosutra.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sa predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije, kao i onima južno od Ibra, sastati sutra ili u sredu.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još