LDP: Miting upozorenje državnom vrhu

Liberalno demokratska partija poručila je da je miting koji je danas održan na Trgu Republike “repriza” već viđenog.

“Obaveza premijera i prvog potpredsednika Vlade Srbije je da izađu pred građane i kažu zbog čega su seli za sto i pomirili se sa Hašimom Tačijem, jer će se samo tako omogućiti svim građanima Srbije, bez razilike da li oni glasaju za SNS, SPS, DS ili DŠ, da razumeju ono što su davno razumeli glasači LDP, a to je da kao zemlja moramo zauvek odbaciti politiku koja nam je donela jedino nacionalne poraze”, smatraju u LDP.

Kako ističu, odlučnim odnosom prema primeni svih do sada potpisanih sporazuma Beograda i Prištine, ljudi koji vode ovu zemlju, potvrdiće ne samo evropsko opredeljenje, nego će otvoriti perspektivu za trajni mir svih Srba i Albanaca i normalan zajednički život dva naroda.

LDP ponavlja da je ključno političko pitanje za Srbiju dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, a da je preduslov za tako nešto realizacija politike dijaloga, na kojoj ta partija insistira od svog osnivanja.

“Vrata te politike su otvorena dogovorom u Briselu, ali će to ostati izolovani incident ako on ne bude praćen konkretnim potezima”
, ističe se u saopštenju.

LDP smatra da su otpori kojima je izložena vlast “posledica nedostatka političke hrabosti da društvu ponudi vizija koja će pratiti sve ono što je dogovoreno u Briselu”.

“Argumentacija sa kojom se danas napada Vlada Srbije zbog nove kosovske politike identična je onoj kojom su Nikolić, Dačić i Vučić godinama satanizovali LDP, jer Srbi sa severa Kosova danas samo ponavljaju fraze koje su toliko puta do sada čuli”
, zaključuju u LDP.

Izvor: B92