Dodeljene BAFTA nagrade: „Igri prestola“ priznanje publike

Višou, koji trenutno igra sa Džudi Denč u londonskom pozorištu Vest End, dobio je nagradu za ulogu Ričarda Drugog u TV filmu baziranom na Šekspirovom komadu koji je naručio Bi-Bi-Si (BBC).

Nagradu za najbolju televizijsku glumicu dobila je Šeridan Smit za ulogu supruge pljačkaša Ronija Bigza u "Mrs Biggs" sa ITV-a.

Najveći pobednik ove večeri je program komedije BBC-a "Twenty Twelve" o organizatorima Olimpijskih igara 2012, koji je dobio nagradu za najbolju komediju situacije i najbolju glumicu u komediji koja je pripala Oliviji Kolman.

Još jedan olimpijski šou program "Londonske paraolimpijske igre 2012." sa Kanala 4

Stefan Morgan, Tamsin Greg i Met Le Blan (Foto: Beta, AP)

dobio je nagradu za najbolji sportski direktni događaj.

Nagrada BAFTA za najbolju monodramu pripala je "Ubistvu" danskog reditelja Birgera Larsena, a nagrada za najbolju dramu pripala je "Poslednjem tangu u Halifaksu" o zaljubljenim tinejdžerima koji se sastaju ponovo 60 godina kasnije.

Šou program "Devojke" (Girls) na kanalu HBO dobio je međunarodnu nagradu, a "Igra prestola" dobila je nagradu publike Radio Tajmsa.

BAFTA je iskoristila ceremoniju da oda priznanje BBC-evoj seriji "Dr.Who", koja ove godine slavi 50 godina prikazivanja.

Izvor: Tanjug, Novosti

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.