Oliver Stoun: Tito je bio div!

"Tito je bio div. Mnogi tadašnji komunistički predsednici uklonjeni su s vlasti, većinom od strane SAD, ali Tito je ostao. U Americi smo doživljavali sve zemlje pod komunističkom vlašću kao iste, nismo znali da postoji vrsta liberalnijeg komunizma kakav je Tito vodio u Jugoslaviji", rekao je Stoun.

On je napomenuo da su ljudi koji su 30-ih godina prošlog veka bili simpatizeri Komunističke partije, koja je bila legalna organizacija u Americi, nakon Drugog svetskoga rata postali progonjeni.

"Umesto komunizma, danas imamo terorizam. Kao što se tada gledalo dvogledima u noćno nebo kako bi se učio sovjetski neprijatelj, tako se danas pribojavamo terorista. Posebno nakon poslednjeg bostonskog slučaja", rekao je poznati režiser.

Stoun je naglasio da mu se ne sviđa ujedinjenje Evrope, jer kaže da ne razume zašto države moraju biti veće nego što jesu, da bi na kraju u toj velikoj korporaciji glavnu reč imale banke.
"Evropa će se pretvoriti u "sjedinjenje evropske države" kao deo mentaliteta koji samo želi da postane veći i veći, a time i bolji, ali postaje se veći i gori", rekao je Stoun.

Prema njegovim rečima, kao što Amerika očekuje da će Vašington učiniti nešto kad dođe do krize, tako će se očekivati da Frankfurt pomogne Evropi u slučaju krize.
"Ali, nije tako. Ne vidim ništa dobro u evru, u Sarkoziju i poverenju u Nemce", rekao je Stoun.

(Izvor: Kurir )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.