Jovanovski posle velike pobede: Od bolova nisam mogla da sednem!

“Presrecna sam. I dalje ne mogu da verujem da sam uspela da “izvučem” ovakav meč. Gubila sam 4:0 i 30:0 u trećem setu, imala sam grčeve, bukvalno jedva stajala na terenu. Nisam bila spremna, dugo sam bila povređena, tako da se to odrazilo na moju igru. Ipak, imala sam veliku želju i volju. Dva puta sam gubila od nje tesne mečeve, tako da sam jako srecna”, rekla je Jovanovski srpskim novinarima koji izveštavajun iz Rima.

Ona je priznala da se fizički oseća jako slabo i da ne zna koliko će uspeti da se oporavi za meč sa Jankovićevom.

“Celo telo mi je dosta slabo, tako da je sve krenulo ođednom. Prvo sam osetila bol u butini, potom su usledili grčevi, jedna pa druga noga. Uopšte nisam sedala kad je bila promena strana, jer nisam znala kako da sednem. Zato sam stajala, pokušavala da se istežem. Najgore mi je bilo na servisu, probala sam više da skratim poene, da igram agresivnije i uspela sam. Verovala sam i na 5:2 u taj-brejku, nekako se tada opustim, lakše mi je i bila sam uverena da će biti 7:5”, konstatovala je Jovanovski.

Na pitanje kako će “parirati” Jankovićevoj rekla je:
“Iskreno, nisam uopšte razmišljala o tom meču, ali žao mi je što igramo već u drugom kolu. Ne znam, možda ću primeniti neku sličnu taktiku kao protiv Voznijacki. Ona je sličan tip igračice, ali Jelena ima bolji servis i agresivniji forhend i bekhend.”

“Probaću da igram svoju igru, pa šta bude. Šljaka nije moja podloga i svaka mi pobeda znači, posebno ova protiv tako dobre igračice i bivšeg broja jedan, skoro kao i one na Australijan openu kada sam stigla do četvrtog kola. Dobro je što se sve ovo dešava pred Rolan Garos, to mi podiže samopouzdanje”, poručila je Jovanovski.

Jankovićeva i Jovanovski do sada su igrale dva puta i skor je nerešen – 1:1.

(Tanjug)