RIM: Jelena preko Li Na do četvrtfinala

Teniserke su u prvom setu imale problema da sačuvaju svoj servis, obe su napravile po dva brejka. Jankovićeva je vodila sa 5:3, ali je peta teniserka sveta ipak uspela da izbori taj-brejk, koji je srpska teniserka dobro odigrala i dobila ga sa 7:2.

Jankovićeva je u sedmom gemu posle velike borbe napravila brejk, a nakon gema na svoj servis i povela sa 5:3.

Velika borba viđenja je u desetom gemu trećeg seta u kojem je Jankovićeva servirala za pobedu. Kineskinja je uspela da iskoristi tek sedmu brejk loptu i posle 20 minuta igre u tom gemu uspela da izjednači na 5:5.

Taj gem ipak nije uticao na srpsku teniserku, pošto je ona već u narednom gemu ponovo oduzela servis Li Na i povela sa 6:5. U 12. gemu Jankovićeva je bila sigurna na svoj servis, dobila ga je bez igzubljenog poena i plasirala se u naredno kolo.

Jankovićeva će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela 15. na WTA listi Italijanke Roberte Vinči i Rumunke Simone Halep, 64. teniserke sveta.

Jankovićeva je do sada šest puta igrala sa Vinčijevom i zabeležila četiri pobede, dok je dva puta igrala protiv Halepove, a obe su ostvarile po pobedu.

Beta

Pogledajte još