Papa Franja: Ponekad zadremam tokom molitve

"Ponekad zadremam, savladan umorom na kraju dana, ali on (Bog) razume", rekao je u subotu papa Franja, poznat po neposrednom pristupu i jednostavnosti, u otvorenom razgovoru sa učesnicima velikog međunarodnog skupa katoličkih udruženja na Trgu svetog Petra u Rimu.

Papa se takođe, s puno emocija, podsetio razgovora sa svojom bakom i odluci da postane sveštenik, a govorio je i o političkoj korupciji i svojim brigama o Crkvi koja je, kako kaže, vrlo često okrenuta ka sebi, preneo je Rojters.

"Ukoliko iskoračimo iz sebe, srešćemo se sa siromaštvom"
, rekao je papa ponavljajući poziv katolicima da urade više za one na marginama društva kojima je pomoć najpotrebnija.

"Danas, i to mi slama srce da kažem, smrt beskućnika od hladnoće nije novost. Danas su vesti skandali - to je vest, ali mnoga deca koja nemaju hranu - to nije vest. To je strašno", primetio je poglavar Rimokatoličke crkve.

"Ne možemo postati uštogljeni hrišćani, previše ljubazni, koji mirno govore o teologiji, uz čaj. Moramo da postanemo hrabri hrišćani i da se okrenemo ka onima kojima je pomoć najpotrebnija" , poručio je papa.

Okupljeni vernici i predstavnici katoličkih udruženja, od kojih su mnogi uključeni u dobrotvorni rad, prekidali su njegovo obraćanje čestim aplauzima, navodi britanska agencija.

Izvor: B92

Pogledajte još