Amerikanac pretio ubistvom ambasadoru SAD u Beogradu i Srbima u Čikagu

0

Američki državljanin koji živi u okolini Čikaga priveden je zbog pretnji da će ubiti ambasadora SAD u Srbiji Majkla Kirbija i članove njegove porodice. On je ove pretnje izrekao u raspravi zbog vize za njegovu ženu koja je iz Srbije, prenose američki mediji.

Tužilaštvo je saopštilo da je uhapšen Rasel Gordon (48), američki državljanin koji je živeo u Srbiji od 1996. do 2012. godine. Gordon je, prema tim navodima, napisao i da bi mogao da puca i na Srbe koji žive u Čikagu.

Gordona je razbesnelo to što je njegova žena dobila samo dvonedeljnu vizu za boravak u SAD.

U njegovom hapštenju učestovali su specijalci obučeni za uklanjanje bombi, kao i policajci iz šerifove kancelarije u okrugu Kejn i lokalni policajci iz Mekhenrija, gde Gordon živi.

Televizija WBBM iz Čikaga javila je da je američka ambasada u Beogradu prve pretnje dobila početkom februara.

Do Gordonovog hapšenja je došlo kada je njegova supruga obavestila ambasadu u Beogradu o njegovim planovima da ubije ambasadora SAD u Srbiji, njegovu ženu i dve ćerke, kao i još jednog zvaničnika Stejt Departmenta.

Prema njenim navodima, Gordon je planirao da ubije i srpske diplomate u Čikagu, i to na mestima na kojima se čikaški Srbi najčešće sastaju.

Gordon je u Srbiji živeo u periodu između 1996. i 2012. godine, kada se venčao Srpkinjom, koja je imala dete sa jednim državljaninom Srbije. Starateljstvo nad detetom je 2012. godine dodeljeno biološkom ocu.

Ukoliko bude proglašen krivim, Raselu Gordonu preti kazna zatvora od pet godina, uz novčanu kaznu od 250.000 dolara.

(Izvor: Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.