Potresno: "Poklonjena" beba iz Vranja sada kod hranitelja

Potresna priča o petomesečnom dečaku kojeg je majka zbog siromaštva dala prijateljici još nema epilog.

Nakon pet meseci, koliko je mali N.A. bio u novoj porodici, radnici Centra za socijalni rad oduzeli su ga Miloševićima i smestili ga u hraniteljsku porodicu jer, kako kažu, nije ispoštovana pravna procedura kod usvajanja.

Meštani Golemog sela su još pod utiskom događaja od prošlog petka, kada su radnici Centra za socijalni rad, uz policijsko obezbeđenje, oduzeli bebu porodici Milošević. Kažu da je dečak tu od rođenja, pet i po meseci, a o Miloševićima pričaju samo najbolje.

Biserka A. iz planinskog sela Sekirje je posle smrti muža, a zbog teškog materijalnog stanja, odlučila da bebu da svojoj najboljoj prijateljici sa posla Oliveri Milošević, jer kao samohrana majka još dvoje dece nije mogla da ga izdržava.

Međutim, u Centru za socijalni rad kažu da je zvanično odustala od sporazumnog usvajanja, ali da je bebu, ipak, tajno dala Miloševićima. Radnici centra su ustanovili da se petomesečni N. A, umesto kod majke, nalazi kod porodice Milošević. Beba im je istog dana oduzeta.

U Centru za socijalni rad tvrde da porodica nije prošla pravnu proceduru usvajanja deteta.

Majka dečaka, kao ni bračni par Milošević, nisu želeli da daju bilo kakve izjave.

U Centru za socijalni rad takođe nisu želeli da daju više informacija, niti da nam kažu da li Miloševići žele da se uključe u pravnu proceduru usvajanja.

U saopštenju za medije ove ustanove stoji samo da je, pošto nije bilo pravnog osnova da dečak ostane kod Miloševića, on smešten u hraniteljsku porodicu, gde će ostati dok se ne raspravi njegov porodično-pravni status.

Izvor: B92

Pogledajte još