Mančester siti želi pet trofeja za pet godina

Uprava Mančester sitija otpustila je na kraju sezone, posle tri godine, trenera Roberta Mančinija jer ekipa nije ispunila zacrtane ciljeve - nije osvojila nijedan trofej.

"Želim da klub osvoji pet trofeja u narednih pet godina. To će možda značiti da jedne godine ne osvojimo nijedan trofej, a da naredne uzmemo dva, ali u proseku, želim po jedan trofej godišnje",
rekao je Sorijano, preneo je Bi-Bi-Si.

"Kada to kažem mislim na trofeje u Ligi šampiona, Premijer ligi ili u FA kupu", dodao je on.

Sorijano, koji je na mestu izvršnog direktora 2012. godine zamenio Gerija Kuka, rekao je da klub ne planira da zadrži trenera duže od pet godina, ili bude kao gradski rival Mančester junajted, čiji se trener Aleks Ferguson povukao na kraju sezone posle 26 godina.

"U fudbalu ekipe rade po ciklusima, imate trenere koji rade po ciklusima i one koje prođu samo jedan ciklus. Mi želimo da novi trener ostane određeni broj godina i ne bi bilo mudro da spekulišemo da će biti u klubu 26 godina", rekao je on.

"To je izuzetak, a mislim da su tri, četiri ili pet godina jedan ciklus", dodao je izvršni direktor Sitija.

Mančini je otpušten godinu dana nakon što je prošle sezone sa klubom osvojio Premijer ligu, dok je 2011. godine osvojio FA kup.

Siti nije uspeo da odbrani titulu, završio je prvenstvo na drugom mestu na tabeli sa 11 bodova zaostatka za gradskim rivalom Junajtedom, dok je u finalu FA kupa izgubio od Vigana.

Sorijano je rekao da novi trener neće morati da osvoji trofej prve godine od dolaska.

"Mislim da će sledeća sezona biti mnogo bolja, uveren sam u to. Ako ne uzmemo trofej, ali pokažemo napredak u igri i dođemo do polufinala Lige šampiona, budemo drugi u prvenstvu i ponovo izgubimo u finalu FA kupa - to će biti u redu", rekao je on.

Mediji spekulišu da će Siti preuzeti trener Malage Manuel Pelegrini, koji je nedavno izjavio da će na kraju sezone napustiti španski klub.

Beta

Pogledajte još