Biznis Liga šampiona: Finale izbora Cotrugli MBA stipendista iz Srbije

Stručno poslovno usavršavanje je i uistinu “više od igre”, pa drugačije teško da je i moglo biti kada su igrači oni najprobraniji među šest stotina prijavljenih kandidata sa završenim fakultetima, znanjem engleskog jezika, i najmanje tri godine radnog iskustva. Njih trideset je danas u Beogradu pokazalo šta želi i šta ume na polju rešavanja i prezentovanja poslovnih zadataka, sa ciljem svakog od njih da osvoji punu, ili jednu od pet polovičnih stipendija za MBA program.

(old_image)

Šest timova sastavljenih od mladih ljudi, od kojih većina nema menadžerskog iskustva, rešavalo je realne poslovne izazove (tz. case odn. “slučajeve”) koje su postavili glavni sponzori ovogodišnjeg procesa dodele stipendije – kompanije Trident Media Group (portal Nadlanu.com) i grupacija sajtova Infostud. Rezultat? Iskre, čak i neskriveno iznenađenje i zadovoljstvo pokazanim idejama, kreativnošću, argumentima, ali i ambicijom i žustrinom kojom se polemiše. A uskoro će se znati i superfinalisti!

Do tada, sledi drugo poluvreme, sutra.

(old_image)

Trident Media Group investiranjem u Cotrugli projekat podržava agilne, ambiciozne ljude iz Srbije u težnji da se neprestano usavršavanju, i posebno želi da ohrabri članove on-line zajednice da stiču i napredna poslovna znanja primenjuju u oblasti savremenih komunikacija i marketinga.

MBA program je jedan od vodećih standarda u poslovnom obrazovanju, koji polaznicima donosi veću konkurentnost prilikom zapošljavanja i napredovanja u karijeri. Internacionalna poslovna škola Cotrugli ima centre u Beogradu i Zagrebu, kancelarije u Ljubljani i Sofiji, a broj polaznika iz regiona koji su pohađali njene obrazovne programe premašio je 10.000.

Pogledajte još