Predsednik Nikolić sa ministarkom kulture Alžira

"Srpski narod gaji iskreno prijateljstvo i ljubav prema alžirskom", rekao je srpski predsednik i dodao da se Srbi nikada nisu plašili prijateljstva, naprotiv, uvek su pomagali narodima kada im je najteže.

"Moja misija je obnavljanje starih prijateljstava, jedno od njih je i prijateljstvo sa alžirskim narodom", rekao je Nikolić.

Kako je saopštila Pres služba predsednika, ministarka kulture Alžira Khalida Timu prenela je Nikoliću poruku iskrenog prijateljstva i poštovanja alžirskog predsednika Abdelaziza Buteflika i premijera Abdelmaleka Selala.

"Srbija predstavlja za moju zemlju stožer mira i stabilnosti na Balkanu", rekla je ministarka. Ona je zatražila i dobila podršku od predsednika Nikolića u otpočinjanju razgovora sa ministrom kulture Bratislavom Petkovićem vezanim za potpisivanje sporazuma o kulturnoj saradnji dve zemlje.

Ministarka kulture Khalide Tumi u Beograd je došla povodom Dana alžirske kulture.

Dani alžirske kulture održaće se prvi put u Srbiji od 28. maja do 2. juna, a minifestaciju će otvoriti Nacionalni balet te zemlje. Pored Nacionalnog baleta, alžirska kultura će biti predstavljena i na izložbama u Narodnoj biblioteci Srbije i Etnografskom muzeju, a muzičko-baletski koncert će osim u Beogradu, biti održan u Novom Pazaru i Vršcu.

Izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.