Poštar-superheroj: Uhvatio u naručje ženu koja je pala sa drugog sprata

- Stajao sam s druge strane ulice i razgovarao s prijateljem. Čuli smo vrisku, pogledali na zgradu i videli ženu kako visi s balkona. Nisam razmišljao ni trenutka, otrčao sam do zgrade. Bila je izvan sebe - rekao je poštar Luis Miguel Kosta iz grada Gelzenkirhena.

Dok je njegov prijatelj zvao hitnu pomoć i vatrogasce, Luis je pokušao da smiri ženu. Ali u jednom trenutku samo mu je rekla da nema više snage. Pustila se i poletela prema tlu.

- Reagovao sam instinktivno, kao što bi svako od nas. Pružio sam ruke i uhvatio je. Hvala Bogu da je dobro - rekao je Luis koji je 32-godišnjakinji spasio život.

Šta je žena radila s druge strane balkona, još nije utvrđeno, ali policija ne isključuje mogućnost da je htela da se ubije.

Hrabri Luis preko noći je postao pravi junak u gradiću zapadno od Kelna.

- Ljudi mi na ulici trube, zaustavljaju me, pružaju mi ruke. Malo mi je to sve čudno, pogotovo zato što inače nisam nešto hrabar - kroz smeh je rekao nesebični poštar portugalskog porekla, kome je na licu mesta odmah u zagrljaj dotrčala ponosna devojka.

Žena, koja je prošla s lakšim povredama, oporavlja se u bolnici, a Luisu je slomila nos.

- Čuo sam se s njenim suprugom, koji mi je zahvalio valjda hiljadu puta. Nadam se da ću uspeti da je posetim u bolnici da vidim je li u redu - rekao je.

Lokalnog heroja nahvalila je i uprava pošte, koja je u središnjoj zgradi postavila i njegovu fotografiju s natpisom “Heroj”.

- Ponosni smo na njega. Nagradićemo ga - rekao je direktor.

Izvor: 24sata.hr

Pogledajte još