Počast: Salutirali policijskom psu pre nego što je uspavan

Desetine policajaca salutiralo je dvoipogodišnjem nemačkom ovčaru koji je bolovao od bolesti bubrega. U dirljivom postu na Facebook strani Fondacije za radne pse Policije u Plimutu njegov partner Lebreton je napisao: “Sa najdubljim žaljenjem i tugom proglašavam penzionisanje mog partnera K-9 Kajzera. Kajzeru su nedavno otkazali bubrezi. Borio se s bolešću snagom kakvu nikada ranije nisam video”.

Lebreton je objasnio da je posle dobijanja dijagnoze, Kajzerovo zdravlje počelo ubrzano da propada, zbog čega su morali da se odluče na uspavljivanje. Fotografije poslednjeg policijskog pozdrava psu pre primanja smrtonosne injekcije policajci su postavili na društvene mreže, a one su ubrzo postale viralne.

Kajzer se policiji u Plimutu pridružio u martu 2011. pošto ga je kao petomesečno štene jedna porodica poklonila stanici. On je odmah uspostavio prijateljski odnos sa policajcima, a najviše Lebretonom.

Kajzer me je naučio više o meni samom i mojoj profesiji nego što bih ja ikada mogao da naučim njega. Osećam se privilegovanim što sam iz prve ruke mogao da svedočim njegovoj hrabrosti i herojstvu”, rekao je Lebreton.

Počivaj u miru, dečko. Nisam mogao da poželim boljeg partnera ili prijatelja… Učinio si me boljom osobom, boljim trenerom i boljim policajcem. Do sledećeg viđenja Kai. Volim te i nedostajaćeš mi svakog dana”.

Izvor: Kurir

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.