UHAPŠEN AGENT ZA NEKRETNINE KOJI IM JE POMOGAO: Par u Iranu preneo imovinska prava za stan na psa (VIDEO)

Šef agencije za imovinu u Iranu nedavno je uhapšen jer je pomogao paru bez naslednika da prenese imovinska prava za svoj stan na svog psa – kućnog ljubimca.

Neimenovani iranski biznismen završio je u zatvoru, a njegova firma za nekretnine je zatvorena ranije ovog meseca nakon što je video-snimak na kojem se vidi kako obavlja neobičan transfer imovine, postao viralan na društvenim mrežama.

U kratkom snimku, može se videti kako muškarac priprema papire koje potom potpisuje ljudski par, a potom i njihov kućni ljubimac Čester.

Tehnički, vlasnici stana su samo uzeli pseću šapu, stavili malo mastila na nju, a zatim je stavili (overili) na ugovor, tako da se se to računalo kao pseći potpis. Agent se može čuti kako opisuje nekretninu, a kada je dogovor sklopljen, Česterovi vlasnici su grlili psa i čestitali mu.

Ipak iranske vlasti nisu delile isto mišljenje kao oni.

Snimak prenosa imovinskih prava postao je viralan u Iranu, a vlasnik agencije za nekretnine koja je nadležna za prenos imovinskih prava, uhapšen je zbog, kako se navodi "normi kršenja moralnih vrednosti društva" i odobrenja sporazuma "bez pravnog osnova".

- Policija je uhapsila šefa agencije za nekretnine i zatvorila firmu - rekao je zamenik glavnog tužioca Reza Tabar.

Očigledno, iranska konzervativna vlast ne odobrava posedovanje pasa, jer se na životinje gleda kao na nečiste, pa je ovaj potez vlasnika psa i agenta za nekretnine posmatran kao ozbiljan prekršaj.

Gradsko veće Teherana takođe je zabranilo životinjama da uđu u javne prostore, opisujući ih kao "veliki problem". Bilo je čak i priče o tome kada su iranske vlasti razmišljale o konfiskaciji pasa kućnih ljubimaca, ljudima, odnosno stanovništvu Irana.

- Iranski poslanici su pokušali da promovišu zakon o oduzimanju svih pasa i smeštanju u zoološke vrtove ili ostavljanju u pustinjama - rekao je dr Pajam Moheb za "The National".

Izvor: Zanimljivostidana.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još