Ljajić: Neminovno je da dođe do rekonstrukcije ili izbora

- Ako dobijemo datum, mislim da je rekonstrukcija realnija. Ukoliko ga ne dobijemo, mislim da su onda izbori realniji. Ali, to je na velikim strankama, pre svega na Srpskoj naprednoj stranci, koja je vodeća u koaliciji. Od njene odluke će zavisiti koja je opcija u igri - rekao je Ljajić za "Politiku" od nedelje.

Ljajić nije želeo da iznese svoj stav o tome da li je potrebno da se zamrznu plate i penzije već je rekao da će se o tome izjasniti na sednici vlade.

- S jedne strane, to je stvar ekonomske računice, stanja u državnoj kasi, stanja ukupnih finansija, a s druge strane, morate pokazati kao i svaka vlada u uslovima krize, socijalnu osetljivost za najugroženije. Ali, nije dobro što se krenulo sa licitiranjem na tu temu - rekao je Ljajić.

Potpredsednik Vlade je rekao da postoji velika verovatnoća da će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora ali i ocenio da "neće pasti plafon" ukoliko se to ne desi.

- Ali, to bi bila ogromna nepravda prema ovoj zemlji, nakon svega što je uradila. To bi imalo i te kako reperkusije na unutrašnjem političkom planu. To govorim svim našim evropskim partnerima - porastao bi broj evroskeptika u Srbiji, veliki deo onih koji se inače zalažu za ulazak zemlje u EU bio bi razočaran - rekao je Ljajić.

Izvor: Beta

Pogledajte još