Potpisan sporazum o policijskoj saradnji

RIJEKA, 25. maja 2009. (Beta) - Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske, Ivica Dačić i Tomislav Karamarko, potpisali su danas u Rijeci sporazum o policijskoj saradnji koji treba da omogući efikasniju borbu protiv međunarodnog organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

"Poruka koju danas šaljemo organizovanim kriminalim grupama je da ni Srbija ni Hrvatska neće biti oaza za skrivanje počinilaca kriminalnih dela", izjavio je Dačić posle potpisivanja sporazuma i pozvao i druge zemlje u regionu da se uključe u saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala.

Dačić je istakao da policije Srbije i Hrvatske već imaju uspešnu saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala, koja je i preduslov za evropske integracije dve zemlje i ocenio da je potrebno inicirati regionalnu borbu, zbog činjenice da kriminalne grupe čine ljudi iz svih republika bivše Jugoslavije.

Tomislav Karamarko je istakao da je saradnja policija dve zemlje veoma uspešna i da mora da ostane konstantna i da je ne dovode u pitanje politički odnosi.

Pogledajte još