Čačak: Preminuo pacijent zaražen klostridijom

0

Pacijent zaražen klostridijom preminuo je zbog lošeg opšteg zdravstvenog stanja, izjavio je portparol čačanske bolnice "Dragiša Mišović" Miroslav Sretenović.

U poslednjim mikrobiloškim analizama kod ovog pacijenta nije bilo toksina klostridije, objasnio je Sretenović u izjavi agenciji Tanjug.

“Pacijent je imao hronična oboljenja, bolesne bubrege i veoma oslabljen imunitet”, kazao je Sretenović.

Drugi pacijent zaražen klostridijom, koji je bio smešten na interno odeljenje čačanske bolnice, pušten je na kućno lečenje, jer se, kako ističe Sretenović, primenjena terapija pokazala kao efikasna.

“Novih slučajeva infekcije za sada nema”, naveo je Sretenović, naglasivši da je i dalje na snazi odluka o zabrani posete pacijentima koji su na internom odeljenju čačanske bolnice, doneta 24. maja, predostrožnosti radi.

Zavod za javno zdravlje Užice odjavio je u petak epidemiju izazvanu bakterijom klostridijom na odeljenju ortopedije u Užicu. Od proglašenja epidemije 24. aprila, u užičkoj bolnici su preminula tri pacijenta, kod kojih je potvrđeno prisustvo klostridije, a da je njih 20 ukupno zaraženo ovom bakterijom, od čega je sedmoro još na infektivnom odeljenju.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.