Otvaranje izložbe "Nadežda Petrović – jedna slikarka, 15 fotografa, 30 umetničkih dela" 29. juna u Čačku

U saradnji sa Ministarstvom kulture Republike Srbije i Umetničkom galerijom "Nadežda Petrović" u Čačku, Udruženje "HBO Color Media Events" i kompanija "Color Media Communications" kao generalni medijski partner, nastavljaju popularizaciju slavnih srpskih i jugoslovenskih slikara uz angažman čuvenih umetničkih i modnih fotografa.

Posle izložbi u Galeriji "Sava Šumanović" u Šidu, Galeriji "Milan Konjović" u Somboru i Muzeju Grada Beograda, gde su bila izložena originalna dela Paje Jovanovića uz njihove klasične citate ili replike savremenih fotografa, zatim spektakularnog predstavljnja stvaralaštva Milene Pavlović Barilli u njenom rodnom Požarevcu, a zatim i u Beogradu u Italijanskom Institutu za kulturu, ovoga puta u fokusu je opus Nadežde Petrović, najznačajnije srpske slikarke s kraja 19. i početka 20. veka.

Svečano otvaranje izložbe "Nadežda Petrović – jedna slikarka, 15 fotografa, 30 umetničkih dela", biće održano u četvrtak, 29. juna 2023, u pešačkoj zoni ispred hotela "Beograd" u Čačku.

Reprodukcije Nadeždinih originalnih dela, kao i umetničke fotografije, biće postavljene na specijalnim panoima u okviru izložbe, kao doprinos aktivnostima grada Čačka, ovogodišnje prestonice kulture.

Svi zainteresovani izložbu će moći da pogledaju do sredine jula.

Foto: Promo

Pogledajte još