Huligan sa 15 prijava MUP-a još nema nijednu presudu

U policiji navode da, uprkos Avramovićevom odbijanju da odgovara na pitanja inspektora, sklapaju mozaik kako bi rasvetlili okolnosti pod kojima je pretučen, a zatim i sa dva hica ranjen u nogu.

"Dokazi pokazuju da se iza napada na Avramovića ne kriju navijački sukobi ni poslovi sa drogom", kaže za “Blic” izvor iz beogradske policije.

Avramović je ranjen nađen u nedelju ujutru na parkingu u Ulici Milutina Milankovića, a zatim prevezen u Urgentni centar, u kome se i sada nalazi.

Policija je pokušala da razgovara s njim, ali je odbio da kaže ko ga je, gde i zašto ranio.

Avramović je jedan od navijačkih vođa sa bogatim kriminalnim dosijeom, piše "Blic".

Protiv njega je podneto 15 krivičnih prijava za teška krivična dela, a samo jedan postupak do sada je okončan pravosnažnom presudom. Sumnjičen je za dilovanje droge, nasilničko ponašanje, razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja, pokušaj ubistva...

Zbog dilovanja droge, protiv Avramovića je krivična prijava podneta u aprilu 2005. Prijavom se teretio da je od nepoznatih osoba kupovao po 100 grama heroina za 1.700 evra. Za ovu trgovinu je prvostepeno osuđen, ali je presuda ukinuta i postupak obnovljen.

Avramovića su sa više krivičnih prijava sumnjičili i za tuče. Protiv njega je 2005. podneta prijava zbog sumnje da je ispred kluba “Zvezda” učestvovao u tuči, a zatim napao i pljuvao policajce. Uz njega je bio i prijatelj Velibor Dunjić, takođe jedan od vođa Zvezdinih navijača. U postupku za ovaj slučaj, Avramović je izbegao više od deset ročišta...

Zbog tuče u klubu “Plastik”, 12. maja 2007, dobio je krivičnu prijavu. Tada je radnik obezbeđenja pogođen flašom u glavu, a potom je u njega Avramović uperio pištolj. Policijska prijava je podneta Prvom tužilaštvu, a optužnica je podignuta u decembru 2008. Suđenje je u toku.

U Avramovićevom dosijeu zabeležen je i incident od 10. decembra 2006, kada je došao u Urgentni centar da se informiše o povredama koje je zadobio njegov prijatelj Dunjić posle tuče u beogradskom klubu “Andergraund”. Avramović je tada vređao policajce, jednog je ugrizao za uvo, a drugog za nogu. Policijsku prijavu za odbacilo Drugo tužilaštvo.

U aprilu 2008. Avramović i Dunjić, protiv koga je podneto više od 20 prijava, osumnjičeni su i za pokušaj ubistva. Oni su u restoranu “Kalipso” na Adi Ciganliji pretukli i ranili Andriju Čogurića. Zbog ovog dela, Dunjić je uhapšen u Švedskoj novembra 2008, a Avramović u junu 2009. u Frankfurtu. Obojica su prvostepenom presudom bili osuđeni na po osam godina zatvora, ali je Apelacioni sud Avramoviću prepolovio kaznu.

(Izvor: Blic - Tamara Marković-Subota)

Pogledajte još