Pobede Terzićeve i Španovićeve, rekord Bekrića

0

Srpske atletičarke Amela Terzić i Ivana Španović pobedile su u svojim disciplinama na mitingu u slovenačkom gradu Velenju, dok je Emir Bekrić bio drugi, oborivši državni rekord na 400 metara s preponama.

Na evropskom Klasik mitingu, Amela Terzić (20) je trijumfovala u trci na 1.500 metara u vremenu od četiri minuta, 12 sekundi i 52 stotinke, što je njeno najbolje ostvarenje u ovoj sezoni.

“Super se osećam. Trčala sam rekord Mitinga, trka je bila odlična”, rekla je Terzićeva.

Drugo mesto na 1.500 metara osvojila je Natalija Karejiva iz Belorusije rezultatom 4:13.09 minuta, dok je treća bila Nemica Dijana Sujev sa 4:13.08.

Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović pobedila je daljinom od šest metara i 56 centimetara, ispred Jane Veldakove iz Slovačke sa 6.44 metara i Poljakinje Tereze Dobije sa 6.38.

“Bilo je dosta hladno, ali pobedila sam rezultatom 6,56. Zadovoljna sam, s obzirom da mi je ovo prvo skakanje posle povrede. Sledeće nedelje skačem u Oslu, i nadam se još boljem rezultatu”, rekla je Španovićeva.

Emir Bekrić je trku istrčao za 49,15 sekundi, osvojivši drugo mesto. To je takođe za šest stotinki bolji rezultat od njegovog prethodnog rekorda u ovoj disciplini.

Pobednik trke Luis Jakob Van Zil iz Južne Afrike bio četiri stotinke brži. Treće mesto na 400 metara pripalo je Van Zilovom sunarodniku Kornelu Frederiksu sa 49.81.

Bekrić je proteklog vikenda u Kragujevcu na Kupu Srbije postavio lični rekord na 400 metara, istrčavši tada za 46,65 sekundi.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.