Valjevo: Mormoni donirali 62.000 dolara za vodovod

Ta crkva iz SAD finansiraće nabavku materijala za izgradnju vodovoda do romskih naselja Divlje brdo i Gornja Grabovica. Vovodod treba da bude završen do decembra 2014. godine. Tada bi voda iz Valjevskog vodovoda trebalo da stigne do rezervoara na Divljem brdu izgradnjom magistralnog cevovoda Valjevo-Brankovina što finansiraju država i Grad Valjevo.

Izgradnjom cevovoda do Brankovine omogućiće se uredno snabdevanje kvalitetnom vodom za piće oko 10.000 potrošača od gradskog naselja Peti puk, preko Kličevca, Rađevog sela i Gornje Grabovice, do Brankovine i Balačke.

Taj projekat je jedna od humanitarnih akcija koje u Valjevu i okolnim selima sprovode misionari mormonske crkve Isusa Hrista - svetaca poslednjih dana. Ta crkva je 2012. godine poklonila 13 miliona dinara za izgradnju rezervoara i lokalnog vodovoda u romskom naselju Balačka, a materijal nabavljen njihovom donacijom korišćen je i za rekonstrukciju seoskog vodovoda Kukalj i za izgradnju vodovoda u selu Lukavac.

Mormoni su poklonili i 160 invladiskih kolica koja koštaju 2,5 miliona dinara, a fizikalni terapeuti-aktivisti te crkve održali su obuku za osoblje Valjevske bolnice, Doma zdravlja i volontere Crvenog krsta.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.