Jovica Stanišić će biti ispitan o ubistvima novinara

"Verujemo da njegovo iskustvo iz Službe može da razjasni različite metode koje su upotrebljene u ubistvima novinara", rekao je Matić za "Danas".

Matić kaže i da su, na rasvetljavanju ubistva Milana Pantića prvi put pored policijskih službenika Uprave kriminalističke policije, angažovani i službenici Bezbednosno-informativne agencije.

Prema njegovim rečima, dosad su prikupljeni i predati na posebnu analizu svi dokumenti iz istrage Pantićevog ubistva.

"Upravo se preduzimaju aktivnosti u vezi sa veštačenjem materijalnih tragova prikupljenih 2001. godine, po novom, naprednijem naučnom metodu, uključujući i DNK analizu", navodi Matić i dodaje da je Komisija na ovom slučaju sarađivala i sa Višim sudom u Jagodini, kao i sa nadležnim Tužilaštvom.

Sutra 11. juna, navršava se 12 godina, od dosad nerazjašnjenog ubistva Milana Pantića (47), dopisnika Večernjih novosti u Jagodini. Pantić je preminuo od posledica udarca u glavu, a svojevremeno je nekadašnji ministar policije Dragan Jočić izjavio da je istraga pokazala da novinar "nije trebalo da bude ubijen nego samo zastrašen".

Napad se dogodio u hodniku zgrade u kojoj je Pantić stanovao. Pre ubistva objavio je više tekstova o privrednom kriminalu u Pomoravskom okrugu, najviše o korupciji u jagodinskoj pivari i popovačkoj cementari.

Kao što je poznato, Komisija za istragu nerasvetljenih smrti novinara, formirana u januaru, sem slučaja Pantić istražuje dokaze, svedoke i prikuplja dokumente o smrti novinarke nekadašnje Duge Dade Vujasinović iz 1994, kao i brutalne likvidacije vlasnika Dnevnog Telegrafa i Evropljanina Slavka Ćuruvije 1999. Naknadno je na predlog porodice žrtava pridodat i slučaj pogibije radnika RTS u NATO bombardovanju 1999. godine.

(Izvor: Danas, via Novi magazin)

Pogledajte još