Vulin: Priština hoće da uplaši Srbe

0

Aleksandar Vulin kaže da se Priština pokazala kao veliki protivnik integracija i da pojedinim izjavama pokušava da uplaši Srbe na KiM.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Vulin je za Kučijevu izjavu da Kosovo nema potrebe za 800 srpskih policajaca na severu, već će se regrutovati njih 100 do 150, rekao za Tanjug da ta izjava potvrđuje nešto što se već duže vremena oseća u pregovorima za sprovođenje briselskog sporazuma da “najveći protivnik srpske integracije jeste Priština”.

“Izjava po kojoj se umesto integracija određuju kvote je sračunata da uplaši pripadnike našeg MUP-a na KiM i da podstakne da se iseljavaju. Ovakvim izjavama Priština zapravo govori da želi teritoriju, a da ne želi Srbe na toj teritoriji. Za Srbiju je apsolutno neprihvatljiva ideja o gubitku radnih mesti i samim tim najavi i pretnji iseljavanju” rekao je Vulin.

On je dodao i da takvim izjavama Priština pokazuje da ne želi iskreno intergaciju i pokazuje da je najveći protivnik integracije upravo ona.

“Država Srbija to ne može da prihvati – tekst briselskog sporazuma je više nego jasan, ili ima mesta za sve ili nema mesta za nikoga” rekao je Vulin.

On je podvukao da ovo nije borba za konkurs, za nekakve uslove za zapošljavanje, “već borba da Srbi na KiM budu zastupljeni u bezbednosnim strukturama koje će biti priznate od čitavog sveta i da kroz te bezbednosne strukture mogu da obezbede sigurnost za sebe i svoje porodice kada već za sve ove godine ni Međunarodna zajednica ni Priština to nije uspela” rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima Pristina se pokazala kao veliki protivnik integracija i na ovaj način samo pokušava da uplaši Srbe na KiM.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.