Posao „težak“ 800 miliona

Vlada Srbije odlučila je da Međunarodnoj organizaciji za standardizaciju predloži da oznake za Srbiju budu „RS“ i „SRB“. Na sednici održanoj u Kruševcu Vlada je usvojila informaciju o memorandumu o razumevanju između Vlade Srbije, Javnog preduzeća „Srbijagas“ i „Gazprom−Gazeksporta“. Memorandum se odnosi na izgradnju gasovoda u dužini od 400 kilometara kroz teritoriju Srbije.
Ukupna investicija je više od 800 miliona dolara i, kako se navodi u saopštenju, „time se obezbeđuje da Srbija bude jedan od glavnih regionalnih učesnika u prenosu gasa“. Vlada je juče takođe usvojila predlog izmena i dopuna Zakona o državnim i drugim praznicima u Srbiji, Predlog zakona o stranim ulaganjima, kao i predloge izmena i dopuna Zakona o sudijama, Zakona o uređenju sudova i Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava. Za stalnog predstavnika, šefa misije Srbije pri Organizaciji Ujedinjenih nacija sa sedištem u Njujorku postavljen je Pavle Jevremović. Miroslava Beham je postavljena za stalnog predstavnika Srbije pri Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju i drugim međunarodnim organizacijama sa sedištem u Beču. Na jučerašnjoj sednici je usvojena Uredba o nacionalnim priznanjima i nagradama za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta, kao i Uredba o finansiranju Nacionalnog saveta za naučni i tehnološki razvoj.
Vlada je donela uredbe o izdavanju doplatnih poštanskih markica „Nedelja solidarnosti“ i „Nedelja Crvenog krsta“. Vlada je donela Odluku o obrazovanju Nacionalne komisije za računovodstvo. Na sednici je usvojena Informacija o potrebi pokretanja postupka angažovanja privatizacionog savetnika za zdravstvene ustanove koje obavljaju delatnost specijalizovane rehabilitacije. (“Pregled”)

Pogledajte još