Objavite rat dlačicama po licu!

Osim što izgledaju ružno, nemaju neku posebnu funkciju, te je njihovo uklanjanje i više nego poželjno. Ipak, brijanje i depilacija najčešće samo pospešuju njihov rast. Tu nastupamo mi sa par konkretnih saveta kako da se oslobodite dlačica na licu, a da izbegnete nuspojave.

Čaj od nane

Konzumacija čaja od nane utiče na smanjenje nivoa testosterona u telu žena, što dovodi do smanjenja rasta dlaka na licu. Za žene sa problemima maljavosti lica, preporučuje se dve šoljice čaja od nane dnevno..

Laserski tretman

Lasersko uklanjanje dlaka je dobar način da se učinkovito zaustavi rast dlačica na licu, i koža učini glatkom. Iako nije u pitanju trajno rešenje, učinci terapije laserom su dugotrajni.

Medicinski tretmani

Ako su dlačice na vašem licu posledica zdravstvenog stanja, onda to možete izlečiti s odgovarajućim lekovima. Dlačice na licu su često nuspojava hormonalne neravnoteže, menopauze ili medicinskih stanja poput sindroma policističnih jajnika. Posavetujte se s lekarom i sledite propisanu terapiju.

Kontraceptivne pilule

Kontraceptivne pilule su efikasan način da se zaustavi rast dlačica na licu, usled njihovog delovanja na hormone koji podstiču maljavost lica.

Vitamin B6

Vitamin B6 sprečava povećano lučenje testosterona koji uzrokuje neželjene dlačice na licu. Konzumiranjem prehrane bogate vitaminom B6 kao što su banane, piletina, riba, krompir, lešnik i sl. možete smanjiti rast dlačica na licu.

Elektroliza

To je skup način za uklanjanje neželjenih dlačica na licu. U tom lečenju, folikula dlačica se uništava intenzivnim praskom električne energije. Ova metoda je efikasna mada bolna.

Izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.