OMILJENI SASTOJAK KOZMETIČARA: Jagode hrane kožu

Mirisne i ukusne jagode su prava riznica vitamina i minerala, ali i voćnih kiselina, pa su omiljeni sastojak i u kozmetičkoj industriji. Preporuka je da ih unosimo što više u organizam, kao i da od njih napravimo maske kojima ćemo nahraniti i ulepšati kožu. Postoji mnogo načina na koje možemo da ih iskoristimo, a mi vam savetujemo nekoliko:

ZA PILING

Dve oprane jagode izgnječite viljuškom, kako biste dobili pire kojim ćete masirati lice nekoliko minuta, a zatim isprati mlakom vodom. Sitne semenke voćke ukloniće suve, odumrle ćelije kože i stimulisati cirkulaciju. Ponavljajte tretman triput nedeljno.

PROTIV AKNI

Dve šake svežih listova jagoda i bokvice stavite u blender, pa izmiksajte. Očišćeno lice premažite vatom natopljenom troprocentnim hidrogenom, a zatim stavite masku koju ste dobili, pa lice prekrijte gazom i kuhinjskom folijom. Isperite je posle 20 minuta. Tretman ponavljajte svakodnevno dok se akne ne umire, pa proredite na drugi, treći dan.

ANTIRID

Izgnječite dve jagode i pola narendane jabuke, dodajte kašiku jogurta i kašičicu meda. Dobro izmešajte. Na očišćeno lice nanesite masku i posle 20 minuta isperite je mlakom vodom. Masku stavljajte dva puta nedeljno.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još