Vučić: Očekujem da ćemo ovaj Vidovdan dočekati kao pobednici

Vučić je gostujući na bijeljinskoj BN TV rekao da je po prirodi skeptik ali da očekuje da ćemo ovaj Vidovdan dočekati kao pobednici a ne kao poraženi.

"Ne očekujem samo zeleno svetlo, očekujem i odluku i zeleno svetlo i tačan datum za otpočinjanje pregovora", podvukao je Vučić.

On je naveo da je prošlo 10 meseci teških odluka, da se mnogo radilo i da stoga očekuje da će ovo biti prvi pobednički Vidovdan u srpskoj istoriji.

Na pitanje da li će Nemačka biti „kamen spoticanja“ Vučić je rekao da poštujemo Nemačku, da su oni rekli svoje uslove a mi šta može da uradimo i šta je u skaldu sa našim zakonima i da je to i urađeno.

„Nismo nešto radili pa igrali na tri table, nekoga lagali i obmanjivali - i mislim da smo podigli ugled Srbije u svetu“, rekao je Vučić.

Srbija je danas zemalja nade a ne zemlja propasti kako je do juče izgledalo, rekao je on i naveo da ćemo biti zemlja sa kojom će svi želeti da sarađuju.

Na pitanje da li je tačno da SAD lobiraju da Srbija dobije datum, Vučić je rekao da smatra da Amerikanci dobro znaju koliki je značaj Srbije na Balkanu i koliko smo uradili.

„Oni su konačno dobili partnere...koji ne obmanjuju i ne lažu i spremni su da prime i teške udarce i svoje obaveze da ispune, ali računajući na to da će i druga strana svoje obaveze da ispuni“, rekao je Vučić, dodajući da smatra da će i ruski partneri pozdraviti dobijanje datuma.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.