Zmija joj se uvukla u cipelu i ugrizla je!

Milevu Račić iz banjalučkih Rekavica ugrizla je zmija koja joj se uvukla u cipelu. Nesrećnoj ženi nije bilo ni na kraj pameti da će ovu opasnu životinju naći baš u obući na kućnom pragu. Zahvaljujući komšijama i brzoj intervenciji lekara, prošla je bez većih posledica.

Uzela sam cipelu da je obujem i odjednom sam osetila ubod u prst. Ispustila sam obuću i iz nje je izašla ogromna crna zmija, koja je bila sklupčana unutra. Brzo je nestala u travi, a ja sam od šoka otrčala kod komšija jer mi muž nije bio tu“, ispričala je Mileva Račić i dodala da je pokušala da sama iscedi otrov iz rane.

Kada sam došla u bolnicu, rekli su mi da sam imala jako puno sreće. Dali su mi protivotrov i zadržali dva sata na posmatranju. Sada se osećam dobro, ali moram piti antibiotike“, ispričala je ova domaćica.

Od straha nije ni osećala bol, ali otok je pokazivao da je situacija kritična. Njen suprug Pantelija je bio na poslu kada je saznao što se dogodilo.

Odmah sam otrčao kući kada me sin nazvao i rekao da je suprugu ugrizla zmija. Pomislio sam da bi mogla biti otrovnica i plašio sam se da li će stići na vreme lekaru. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo“, rekao je Pantelija. U Domu zdravlja su potvrdili da je primljena pacijentkinja s ugrizom zmije i da su je poslali na Odeljenje za infektivne bolesti u Kliničkom centru.

Pacijentkinja je primljena sa blagim otokom, ali bez opasnih simptoma. Upućena je na Klinički centar kako bi uradili detaljnije analize“, rekla je predstavnica Doma zdravlja Dušica Stanković.

Iako je u jeku sezona zmija, još nije počelo njihovo masovno uništavanje u gradu. Ovo je treći slučaj ujeda zmije u Banjoj Luci. Trinaestogodišnjeg dečaka ugrizla je zmija na Starčevici dok se igrao ispred zgrade. Trogodišnju Nikolinu Krstić iz Donjih Dubravica je pak ugrizla zmija dok se igrala u dvorištu.

Izvor: Večernji list

Pogledajte još