Prava "crna udovica": Otrovala dvojicu muževa, treći jedva preživeo (VIDEO)

Novopečeni bračni par je u septembru 2012. brodom otputovao iz Nove Škotske u Njufaundlend, gde se 76-godišnji Fred Viks razboleo nakon što je popio kafu u kojoj su bile rastvorene tablete za smirenje.

Nije znao da njegova supruga redovno nadživi svoje muževe i da je 1992. osuđena za ubistvo iz nehata pošto je drogirala svog tadašnjeg supruga Gordona Stjuarta, a zatim, nedaleko od Halifaksa, kolima dva puta prešla preko njega. Od šest godina zatvora, na koliko je bila osuđena, odslužila je dve.

Kad je izašla iz zatvora, preselila se u Floridu, gde je upoznala trećeg muža Roberta Fridriha. Venčali su se 2000. godine, ali je Fridrih dve godine kasnije preminuo od posledica srčanog udara, pošto je više puta gubio svest.

Godine 2005. Melisa En Šepard osuđena je na pet godina zatvora zato što je od svog dečka Aleksa Strategosa, koji danas ima 81 godinu, ukrala 20.000 dolara. Strategos je tokom njihove kratkotrajne veze više puta bio u bolnici, a analiza krvi je pokazala da u organizmu ima sedativ benzodijazepin.

U avgustu prošle godine, Šepardova se uselila u kompleks za penzionere u gradiću Nju Glazgov, u Novoj Škotskoj. U istom domu je stanovao je i Fred Viks i između njih se rasplamsala ljubav. Venčali su se 25. septembra 2012.

Dan nakon venčanja, par je isplovio iz Kejp Bretona. Kada su stigli do Port o Baska (Njufaundlend), Fred nije mogao da hoda. Vratili su se u Novu Škotsku i hitno je prevezen u bolnicu. Šepardova je slagala lekare, tvrdeći da njen suprug ima problema sa prostatom, demenciju i hroničnu opstruktivnu bolest pluća, kao i da nema drugih rođaka (iako je otac šestoro dece).

(old_image)

Kada je Šepardova u oktobru najzad uhapšena i optužena, policija je među njenim stvarima našla hrpu lekova koji se izdaju na recept. Njen advokat, međutim, tvrdi da njegova klijentkinja nije htela da naudi mužu, već da mu je greškom dala preveliku dozu sredstava za smirenje.

Optužnica za ubistvo je oborena zato što tužilaštvo nije moglo da dokaže da je postojala namera za ubistvo. Ona je, međutim, priznala krivicu za davanje štetne supstance. Kazna će joj biti smanjena na dve godine i devet meseci imajući u vidu deo kazne koji je već odslužila, ali je sudija Džozef Kenedi upozorio:

"Ljudi koji stupe u vezu sa ovom damom treba da budu oprezni. Ne dozvolite da postanete žrtve".

Fred Viks, koji i dalje ima šupljine u pamćenju, kaže da nije ogorčen.

"Mnogi misle da sam ogorčen zato što umalo nisam umro. E, pa, "umalo" se ne važi. Barem kad sam ja u pitanju", kaže on.

Izvor: blic

Pogledajte još