ZBOG LOŠEG ZDRAVSTVENOG STANJA: Boki 13 pušten iz zatvora

Makedonskom šoumenu Bojanu Jovanovskom - Bokiju 13 prekinuto je izdržavanje zatvorske kazne zbog lošeg zdravlja, potvrdio je njegov advokat Vladimir Tufegdžić.

Jovanovski je 2020. godine osuđen na po devet godina zatvora u slučaju nazvanom "Reket" zbog iznude i primanja nagrade za nezakonit uticaj i pranje novca, i u slučaju "Međunarodni savez" zbog prevare.

Advokat je Televiziji "Telma" rekao da kao branilac potvrđuje informaciju da je Osnovni krivični sud u Skoplju doneo odluku o obustavljanju izdržavanja kazne zatvora osuđenom Bojanu Jovanovskom.

- Ovakvu odluku, iako je zakasnila, treba pozdraviti kao zakonitu, pravednu i pre svega humanu. Doneta je na osnovu dva uzastopna pozitivna mišljenja nadležnog javnog tužioca u istom postupku, a na osnovu kompletne medicinske dokumentacije o zdravstvenom stanju osuđenog lica - rekao je Tufegdžić.

Jovanovski je kaznu izdržavao u najvećem makedonskom zatvoru "Idrizovo" kod Skoplja, a njegovi advokati su više puta tražili da mu se izdržavanje kazna prekine, jer mu je narušeno zdravlje, a ne može da se na odgovarajući način leči u zatvoru.

Izvor: N1
Foto: boki13official/Instagram

Pogledajte još