Tipsarević predao meč Mareju

BEOGRAD, 29. maja 2009. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske pošto je predao meč Britancu Endiju Mareju pri rezultatu 0:2 za trećeg tenisera sveta (6:7, 3:6).

Tipsarević je meč predao zbog povrede noge.

Tisarević je dobro počeo prvi set i u petom gemu je uspeo prvi put da oduzme servis protivniku i povede sa 3:2. Srpski teniser osvojio je i naredna dva gema, uz još jedan brejk u osmom gemu za vođstvo od 5:2.

Britanac je u tim trenutcima zaigrao mnogo bolje i zahvaljujući i greškama Tipsarevića, koji je u desetom gemu propustio dve set lopte izjednačio je rezultat na 5:5.

U naredna dva gema obojica tenisera su izgubila svoj servis, pa je pobednik prvog seta rešen u taj-brejku. Marej je dobio taj-brejk sa 7:3 iskoristivši prvu set loptu nakon sat i 14 minuta igre.

Drugi set počeo je međusobnim brejkovima, a zatim su teniseri osvojili po gem na svoj servis. Marej je u petom i devetom gemu uspeo da oduzme servis Tipsareviću i relativno lako osvojio drugi set sa 6:3 za 36 minuta igre.

Marej će u narednom kolu igrati protiv 13. nosioca, Hrvata Marina Čilića.

Pogledajte još