Narodni poslanici pali na testu iz srpskog jezika

0

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srbije mahom nemaju ni elementarno znanje gramatičkih i pravopisnih pravila, većina njih ne bi uspela da poliži malu maturu.

Reporteri Naših novina testirali su poslanike na pitanja sa male mature i otkrili da bi većina predstavnika naroda u Skupštini Srbije palo na testu iz srpskog jezika.

Većina testiranih je pokazala elementarno nepoznavanje gramatičkih i pravopisnih pravila.

Reporteri su poslanicima postavili četiri pitanja iz testa srpskog jezika, koji su osnovci polagali pre tri dana na prijemnom ispitu za upis u srednje škole.

Poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević pao je na testu jer nije znao kako se piše “orijentacija”. Poslanik Nove Srbije nije znao ni da se ne “ne znam” piše odvojeno, kao i da je spojeno “nimalo” ispravno.

Neslavno je prošao i poslanik Srpske napredne stranke Dragan Nikolić, koji je ponovio grešku Markićevića i napisao da je nepravilno napisati “nimalo”, dok je smatrao da je ispravno napisati “neznam”.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Miković napravio je grešku u jednom pitanju i kao tačan primer umesto “dovezeni su” izabrao reč “zaspem”, dok je na ostala tri dao tačne odgovore.

Judita Popović, narodna poslanica Liberalno-demokratske stranke odgovorila je na sva pitanja bez greške, kao i poslanica Partije ujedinjenih penzionera Srbije Vera Paunović.

Izvor: Trojka

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.