PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ OTKRIO: U ponedeljak formiranje Skupštine, Vlada od polovine avgusta

- Vlada Srbije biće skrojena po meri naroda, odnosno onako kako su građani Srbije izabrali - poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da on nije tu da ispunjava bilo čije želje.

Komentarišući izjavu ambasadora SAD Kristofera Hila da očekuje prozapadnu Vladu, te upitan da li će mu ispuniti želju, Vučić je odgovorio:

- Nisam ja tu da ispunjavam želje. Građani biraju, a oni su izabrali da Srbija ima srpsku Vladu, koja će da vodi računa o svojim interesima.

On je naveo i da mu je drago što je Hil rekao da se neće mešati u izbor ministara, što je kaže, normalno, dodajući ironično da je siguran da se ni ranije ambasadori nisu mešali u to naročito 2008. godine, ali i ranije.

Vučić je poručio da će Vlada Srbije svakako biti skrojena po meri naroda.

- Kako su građani dali poverenje političkim strankama. Amerika je velika sila, važno je da pokažemo poštovanje prema toj zemlji, ali još je važnije da se rukovodimo svojim interesima - rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Dodao je da je Srbija na evropskom putu, da će taj put nastaviti, ali će čuvati svoje vrednosti i neće gasiti tradicionalna prijateljstva, po bilo čijem zahtevu.

Vučić je rekao da je izvesno je da se u ponedeljak ide na formiranje Skupštine, a da se sredinom avgusta očekuje formiranje vlade.

- A sada i zbog dolaska španskog premijera izvesno je da se tek u ponedeljak ide na formiranje Skupštine i to će 1. avgusta da bude završeno, a onda od sredine avgusta je za očekivati formiranje Vlade - rekao je predsednik Srbije.

Izvor: Politika.rs
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još