Veljović: Policija trpi političke pritiske

0

Postoje pokušaji da se utiče na tok istraga, ali neće proći. Do kraja godine biće stavljena tačka na sporne privatizacije, izjavio je u intervjuu za dnevni list Novosti direktor policije Milorad Veljović.

Na pitanje da li je iko od državnih funkcioner sugerisao da se obustave pojedine istrage on je odgovorio da postoje “dobrnamerni” saveti, ali se i otvoreno nude odrađene povlastice

“Policija se tome dostojanstveno odupire, ali neko mora da stane i iza nas. Ne u smislu da imamo političkog patrona, nego želimo još više da učvrstimo profesionalni odnos. Srećom, sada su se za to stekli uslovi. Zato ovu šansu treba svi da iskoristimo. Dakle, policija mora da se odvoji od politike i da radi isključivo u interesu države i naroda”, dodaje Veljović.

Veljović odlučno tvrdi da će svaki pokušaj da se utiče na rad Uprave kriminalističke policije i Direkcije, u jeku velikih afera koje potresaju zemlju, biti – bezuspešan.

Veljović nije želeo da da komentariše novinske spekulacije da je aktuelni ministar pod isragom.

“Neću ni u koga da upirem prstom, mada postoje sumnje da su bliski saradnici pojedinaca iz vlasti imali veze i sa ljudima sa one strane zakona i pokušavaju da utiču na rad policije.”

(Izvor: Novosti )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.