Pogledajte: Indijski novinar izveštavao sa ramena žrve poplava da se ne bi pokvasio (VIDEO)

Narajan Pargajen je iz indijske države Utarahand izveštavao o poplavama za “Njuz ekspres” i javio se uživo u program na prilično neobičan način. On se naime pojavio pred kamerama na ramena jednog od meštana pogođene oblasti.

Pargajen je kritikovan da je zloupotrebio žrtvu samo da ne bi pokvasio noge, što je on odlučno demantovao.

Video-snimak tog uključivanja u program pojavio se na Jutjubu i izazvao lavinu komentara. Jedan gledalac je napisao da je to “sramota za novinarstvo”, dok mu je drugi poručio da je “smešan novinar”.

Sam Pargajen, koji se skoro dve decenije bavi ovim poslom, priznao je da je pogrešio, ali je rekao da je to uradio pošto mu je dotični muškarac to sam predložio, jer “nikad u životu nije sreo tako važnu osobu kao što je novinar”.

Optužio je i kamermana da želi da mu uništi karijeru, dodajući da mu je rekao da će ga snimati samo od pojasa naviše.

"To uopšte nije bila moja ideja, ali se onda pojavio taj čovek, odveo me do svoje kuće i zamolio da izvestim o šteti koju je pretrpeo. Izgubio je sve u poplavi i ostao je sa samo malo hrane i vode"
, pravdao se Pargajen, dodajući da mu je televizijska ekipa dala nešto novca i i hrane i da mu je on u znak zahvalnosti ponudio da mu se popne na ramena i sve snimi.

Izvor: blic

Pogledajte još