Za utorak, 2. jun 2009.

BEOGRAD, 2. juna 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno hapšenju Željka Milovanovića optuženog za ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional i ekonomskim temama.

BLIC - U "Lekari ćute, Đilas traži ostavku" list piše da još nema rezultata inspekcije zbog smrti bebe obolele od meningitisa. "Ubica Pukanića uhapšen dok je planirao novi zločin", povodom hapšenja Željka Milovanovića osumnjičenog za ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića. O oduzimanju imovine stečene kriminalom u "Legiji oduzet deo kuće".

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Dug šest plata" list piše da za razliku od suseda u okruženju, građani Srbije u bankama nisu "do guše" zaduženi. O Strategiji prostornog planiranja u "Država sedam regiona". Povodom nestanka aviona Er Fransa iznad Antlantika u "Udar groma srušio avion". Predsednik nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom Rasim Ljajić kaže u intervjuu o saradnji Srbije s Hagom: "Hilari Klinton otklonila sumnju".

DANAS - U "Junu samo ohrabrenje" list navodi da Evropska komisija u junu neće doneti zvaničnu odluku o ukidanju viza zemljama zapadnog Balkana. "Oduzeta trećine Ulemekov kuće", povodom presude specijalnog suda o zabrani raspolaganja imovine stečene kriminalom. O kontroverzi oko usvajanja Predloga statuta Vojvodine u "Ekonomski gubici zbog stopiranja autonomije". O trasi Južnog toka u "Packe Bajatoviću, obećanje Nišu".

POLITIKA - O gubicima NIS-a u "Revizije u NIS-u državu koštale 1,3 milion evra". "Gde su odbegli članovi "zemunskog klana'" o skrivanju kriminalaca. Povodom uvođenja fiskalnih kasa u zdravstvene ustanove i turističke agencije u "Fiskalni računi za lečenje i odmaranje".

PRES - Povodom teškog zdravstvenog stanja glumca Bogdana Diklića u "Diklićeva drama!". O ceni goriva u Srbiji u "Benzin u Srbiji najskuplji". O hapšenju Željka Milovanovića u "Odao ga mobilni!".

Pogledajte još