Leonardo obećao napadački Milan

MILANO, 1. juna 2009. (Beta-AP) - Novi trener Milana Leandro izrazio je želju da njegova ekipa ubuduće igra otvoreni, napadački fudbal.

"Formacija će biti slična sadašnjoj. Imamo jasnu osnovu, stil koji gajimo godinama. Sada, ipak, želim napadački fudbal, zabavan", rekao je 39-godišnji Leonardo, koji je sa Milanom potpisao dvogodišsnji ugovor.

Prethodni trener Milana Karlo Ančeloti juče je podneo ostavku na tu funkciju kako bi preuzeo ulogu šefa stručnog štaba Čelsija.

"Danas smo svi impersionirani onime što je Barselona učinila ove sezone. Oni igraju efikasan i zabavan fudbal. Igraju sa tri napadača što i u Španiji nije normalno, ali navijači žele otvorenu igru sa što više golova", naveo je Leonardo.

Brazilski trener je izdvojio zemljake Kaku i Ronaldinja kao igrače koji bi sledeće sezone trebalo da daju ključan doprinos razvoju Milana.

Problem za Leonarda, međutim, mogao bi da bude taj što je madridski Real, odnosno njegov novi predsednik Florentino Peres, rešio da po svaku cenu Milanu preuzme Kaku.

"Vrlo je važno da zadržimo Kaku. On je tačka oslonca našeg tima", ocenio je Leonardo, a potom se osvrnuo i na status Ronaldinja.

"Ronaldinjo je u Milano stigao sa velikim entuzijazmom, želeo je da probleme u Barseloni iz prethodnih sezone ostavi iza sebe. Dobro je počeo, davao je golove, ali se potom povredio. Poslednjih meseci nije igrao, ali i dalje mislim da je njegova želja nesporna", rekao je novi trener Milana.

Leonardo nije objavio imena potencijalnih pojačanja Milana, ali je istakao da neće žuriti sa pronalaženjem naslednika veterana u redovima "roso-nera" poput Klarensa Sedorfa, Filipa Inzagija, Đuzepea Favalija i Masima Ambrozinija.

Milan je ove sezone zauzeo treće mesto u italijanskom prvenstvu sa 10 bodova manje od šampionske ekipe velikog gradskog rivala Intera. Takmičenje na evropskoj sceni tim je završio u šesnaestini finala Kupa UEFA.

Pogledajte još