Budva: Upucan državljanin Srbije

Kako se navodi, u pucnjavi je ranjena i jedna devojka, a više osoba je povređeno dok su u panici bežali sa mesta događaja.

Vidaković je pogođen s najmanje tri hica iz pištolja dok je sedeo u jednom kafiću ispod zidina Starog grada u Budvi, a od posledica ranjavanja preminuo je na putu ka Opštoj bolnici u Kotoru.

Policija je navela da je nepoznati muškarac sa crnim šeširom prišao Vidakoviću sa leđa i ispalio tri hica u predelu grudnog koša, a zatim počeo da beži, kada je nasumice opalio još nekoliko hitaca.

U popularnim šankovima ispod zidina Starog grada u vreme pucnjave bilo je više od 500 gostiju, koji su, kada je počela pucnjavapočeli panično da beže. tada je više njih povređeno. Kako pišu podgoričke Vijesti, svi su zatražili pomoć u budvanskoj hitnoj pomoći, dok je ranjena devojka prebačen u Kotor.

Policija je saopštila da je istraga u toku.

Vijesti navode i da su beogradski mediji ranije pisali da je osoba sa istim imenom i prezimenom kao i ona koja je jutros upucana (Miloš Vidaković), takođe iz Pančeva, proteklih godina učestvovala u nekoliko pucnjava i drugih incidenata, uključujući i tuču sa policijom.

Mediji su pisali da je Miloš Vidaković (29) poslednji put u aprilu ranjen u pucnjavi u Beogradu u naselju Galenika, kada je nepoznati napadač ispalio na njega nekoliko hitaca.

Kako su tada prenele Večernje novosti, Vidaković je u večernjim satima došao taksijem iz Pančeva. U parku se sastao sa muškarcem nepoznatog identiteta. Ubrzo je došlo do svađe, zatim i sukoba, i Vidaković je počeo da beži.

Nepoznati napadač ga je stigao posle 500 metara, izvadio pištolj i ispalio više metaka, ranivši Vidakovića u nogu i glavu i pobegao. Takođe, mediji su pisali i da srpska policija smatra da je trgovina narkoticima motiv incidenata u kojima je bilo i mrtvih, a navodno su povezani sa Vidakovićem.

Izvor: b92

Pogledajte još