Đoković: Svi će biti protiv mene, ali znam kako do pobede

Činjenica da su obojica rođena u razmaku od sedam dana 1987. godine, kao i to što su prvi put "ukrstili rekete" još kao 11-godišnjaci u Francuskoj, neće izazvati sentimentalnost kod srpskog tenisera.

"To je bio možda i moj prvi međunarodni turnir. Sećam se da je Endi imao izuzetno kovrdžavu kosu. U stvari, to je sve čega se sećam. Nas dvojica se međusobno veoma poštujemo na terenu i van njega. Imamo vrlo iskren odnos", objasnio je Đoković dan uoči vimbldonskog finala.

Srpski teniser kazao je i da su stvari sada teže i drugačije, otkako su postali veliki rivali u seniorskoj konkurenciji.

"On ima svoj tim saradnika i navike, a ja svoje. Ne izlazimo zajedno na večere i ne idemo na žurke, ali, uvek se lepo ispričamo kada se sretnemo. Sa radošću se prisetimo juniorskih dana", istakao je prvi reket sveta.

Đokovića ne brine ni to što će Marej biti silno motivisan da postane prvi britanski osvajač Vimbldona posle 77 godina i trijumfa legendarnog Freda Perija.

"Endi je lokalni heroj. Ima veliku šansu da osvoji Vimbldon i posle mnogo vremena obraduje naciju. Siguran sam da će imati ogromnu podršku sa tribina. Ipak, neću se prvi put naći u takvoj situaciji. Znam šta moram da radim kada protiv sebe imam lokalne igrače i publiku. Spreman sam za to", istakao je Đoković.

Srpski teniser dodao je, kroz osmeh, kako se nada da će uprkos eventualnom trijumfu protiv Mareja i dalje biti rado viđen gost u Škotskoj.

Đoković je prošle godine, sa devojkom Jelenom Ristić, deo odmora proveo u Škotskoj u Gleniglsu, a par je čak i prošao pored Danblejna, Marejevog rodnog grada.

"Stao sam na putu i slikao sam znak sa imenom grada i poslao Mareju fotografiju. Upitao me je šta radim tamo, pa sam mu rekao da sam došao u posetu, ali da njega nema kod kuće. Taj put je bio rođendansko iznenađenje za moju devojku, zato što su Škotska i cela Britanija pune prelepih dvoraca, a nama se sviđa ta romantična, srednjovekovna priča. Nismo, doduše, proveli mnogo vremena napolju, jer je padala kiša"
, zaključio je Đoković.

Srpski i britanski teniser sutra će odigrati 19. međusobni meč, a Đoković trenutno vodi sa 11:7.

Sutrašnje finale na Vimbldonu počinje u 15 sati po srednjeevropskom vremenu.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.